Měření radonu

    S panem projektantem jsme se domluvili, že si rozdělíme úkoly. On nám poradí, kam a co máme zanést a zařídit a my se pokusíme to splnit. Většinu si vzal na starosti on, protože s tím má zkušenosti a ví, kdy, co a kam :) To my samozřejmě nevíme, protože stavíme poprvé a snad i naposledy :)

    Jeden z úkolů pro nás, bylo změření radonu. Je to podklad, který nesmí chybět ke stavebnímu povolení. Na internetu jsme si zjistili, kdo v oblasti měří radon, napsali mu, zavolal zpět a vše jsme na dálku domluvili. Radon se nesmí měřit, je-li nasněženo a míň než -5°C. Naštěstí po Vánocích první týden v lednu nebyl sníh a bylo teplo, tak to firma mohla změřit.

    Poslala nám jen fakturu na 3 000 Kč. Zjistili jsme, že je střední hodnota radonu v půdě. To znamená, že je vše v normě a nemusí se dělat nic extra - např. musely by se udělat větší základy, kdyby byla hladina radonu vyšší.

    Tak první úkol splněn. Dalších pár desítek před námi, ale na vše, co přijde, se moc těšíme. Začíná zima, doufáme, že na jaře začneme stavět.