Tráva, nekončící boj se suchem a závlaha

    Travička

    Travička se nám už zazelenala - minimálně vepředu, vzadu na zahradě jsem ji stále nenasadili.

    Sadili jsme nakonec natřikrát a dnes jsem dokonce některá bílá místa zasadil napočtvrté. Obrovská spotřeba substrátu, semínek a vody. A hlavně času. A taky tam máme strašně moc plevele, ten na fotkách ještě není vidět.

    Závlaha, čerpadlo a boj se suchem

    U nás v dědině prostě neprší a když jo, tak je to bouřka, která smete semínka i substrát z kopce dolů a veškerou naši snahu zničí, pošlape a poplive.

    Máme 8 kubíkovou zadržovací nádrž na dešťovku, vody máme dost, ale máme také velký pozemek a jak to všechno zavlažovat?

    Pan tchán mistr elektřiny nám udělal u nádrže přípojku na čerpadlo a dokonce i světýlko, které nás upozorní na plnou jímku (tu máme zase vepředu).

    Problém ale je, že bychom potřebovali skoro 50 metrovou hadici (a to už je problém - manipulace, vozík atd) a čerpadlo, které jsme měli (750 W) bylo bohužel tak slabé, že i s 25 metrovou hadicí byl proud vody natolik slabý, že bych mohl zalívat klidně 2h (a to nepočítám zahradu, kde není co zalívat).

    Pořídil jsem pořádné litinové 3000 W čerpadlo ale ejhle, výsledek byl hodně podobný.

    Rozhodl jsem se udělat podzemní rozvody vody se třemi přípojkami (doporučuji obchod Small Lake - tenhle jejich článek jsem si zamiloval), aby voda tekla v plastovém potrubí (1") a já se slabou hadicí se připojil až blíže bodu zalívání.

    Ejhle, ono je to stále málo. Zítra si jedu vyzvednout další 4 přípojky a mám v plánu rozšířit zalévací síť tak aby mi stačila jen kratičká hadice a neztrácel se tlak.

    Záhonek

    Nakonec přidám ještě fotku našeho “vyvýšeného” (haha) záhonku.